Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší brokolice (cca 400 g)
- 250 g celozrnných pšeničných špaget v suchém stavu
- 2 stroužky česneku
- 50 g strouhaného parmazánu
- 50 g vlašských ořechů (nebo kešu ořechů)
- 50 ml olivového oleje
- 30 g čerstvého baby špenátu
- 20 g čerstvé bazalky
- Šťáva z 1 malého citronu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve omyjte brokolici a rozdělte ji na růžičky a stonek. Růžičky rozdělte na malé kousky a stonek oškrábejte a nakrájejte na menší kostičky.
- 2Nyní do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte na silném plameni k varu. Následně do hrnce nasypte špagety, plamen snižte na střední a vařte 10 minut.
- 3Během vaření špaget si připravte pesto: Česnek oloupejte, vložte do mixéru a přidejte k němu strouhaný parmazán, vlašské ořechy, olivový olej, baby špenát, bazalku, citronovou šťávu, nakrájený brokolicový stonek, sůl, pepř a ½ celkového množství brokolicových růžiček. Poté obsah mixéru rozmixujte a výslednou směs podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- 4Po 10 minutách vaření špaget do hrnce přidejte zbylé brokolicové růžičky a vařte je společně se špagetami 1–2 minuty na středním plameni.
- 5Nakonec těstoviny s brokolicí sceďte, promíchejte s připraveným pestem, rozdělte do 5 talířů a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.