Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

3 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 jarní cibulky
  • 250 g celozrnné pohankové mouky hladké
  • 120 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 220 g brambor varného typu C (uvařených)
  • 120 g ricotty
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Jarní cibulky nakrájejte najemno.
  • 2
    Následně si připravte těsto na pirohy: Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku, zakysanou smetanu, vejce a špetku soli a vypracujte vláčné těsto. Poté dejte mísu stranou a nechte těsto cca 15 minut odpočívat.
  • 3
    Mezitím dejte do velkého hrnce vařit dostatek vody na vaření pirohů. Dále si připravte náplň: Uvařené brambory rozmačkejte šťouchadlem a smíchejte s ricottou, solí a pepřem.
  • 4
    Po uvedené době začněte tvarovat pirohy: Odleželé těsto vyválejte válečkem na 2–3 mm silný plát a skleničkou nebo formičkou z něj vykrajujte kolečka o průměru cca 12 cm. Doprostřed každého kolečka vždy dejte trochu bramborové náplně, následně kolečko přeložte přes náplň na půl a volné okraje těsta stlačte k sobě (např. prsty nebo vidličkou).
  • 5
    Až začne vřít voda v hrnci, vložte do ní připravené pirohy a vařte je na středním plameni bez pokličky, dokud nevyplavou na hladinu (potrvá to zhruba 5 minut). Poté je z hrnce vyjměte.
  • 6
    Během vaření pirohů si opečte nakrájenou jarní cibulku: V menší pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Následně ji z pánve vyjměte.
  • 7
    Hotové pirohy rozdělte do 3 talířů, ke každé porci přidejte opečenou cibulku a podávejte.
Tip
Pro ještě lepší chuť můžete na pánvi opéct i uvařené pirohy (postačí přibližně 2 minuty na středním plameni).
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA NÁPLŇ