Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA OMÁČKU
- 300 g kuřecích prsou
- 120 g žluté cibule
- 1 lžička řepkového oleje
- 50 g nízkotučného tvarohového smetanového sýra
- 100 ml kuřecího vývaru
- 1 kus bobkového listu
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 50 ml rýžové smetany
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA KNEDLÍKY
- 200 g ovesných vloček jemně mletých
- 100 g odtučněného tvarohu
- 2 vejce velikosti M
- 50 g kukuřičné strouhanky jemné
- ½ lžičky jedlé sody
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte knedlíky. Na vysokém stupni plamene přiveďte ve větším hrnci k varu 1500 ml vody. Do větší mísy vložte mleté ovesné vločky, tvaroh, vejce, kukuřičnou strouhanku, jedlou sodu a sůl. Smíchejte a vypracujte v těsto.
- 2Poté na pracovní plochu rozložte plát potravinářské fólie (30 cm × 60 cm). Polovinu těsta položte na střed a vytvarujte do válce o délce 15 cm. Válec z těsta zamotejte do potravinářské fólie a utáhněte. Zabalte ještě do jedné vrstvy fólie a znovu utáhněte. Postup opakujte i s druhou polovinou těsta. Takto připravené knedlíky vhoďte do vroucí vody a vařte pod pokličkou na středním plameni cca 25 minut.
- 3Mezitím si připravte maso a omáčku. Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky (cca 2 cm × 2 cm). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Ve větší pánvi rozehřejte na vysokém plemeni 1 lžičku řepkového oleje. Přidejte nakrájené maso a opékejte na středním plameni 3–4 minuty. Poté přidejte nakrájenou cibuli a opékejte další 3–4 minuty. Po opečení stáhněte plamen na nízký a přidejte smetanový sýr, 100 ml kuřecího vývaru, bobkový list, mletou sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte a vařte pod pokličkou cca 10 minut na mírném plameni.
- 4Následně do pánve přilijte 50 ml rýžové smetany a omáčku provařte ještě 3–4 minuty na mírném plameni.
- 5Uvařené knedlíky vyndejte z vody, nakrájejte, rozdělte do 4 talířů a podávejte s kuřecím masem a omáčkou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová