Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g syrových brambor (varný typ A)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce velikosti M
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička chilli vloček
- 100 ml odtučněného kravského mléka
- Šťáva z 1 limetky + kůra z 1 limetky (nastrouhaná najemno)
- 100 g kukuřičné strouhanky jemné
- 400 g bílé tresky
- 2 lžíce čerstvé máty (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 215–220 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Brambory omyjte a nakrájejte na malé hranolky (cca 1 cm × 3 cm). Hranolky vložte na polovinu plechu, pokapejte olivovým olejem, osolte, promíchejte a pečte 12–13 minut při 215–220 °C.
- 3Mezitím si připravte 2 misky. Do jedné rozklepněte vejce a přidejte mouku, chilli vločky, mléko, šťávu a kůru z limetky, sůl a pepř a promíchejte. Do druhé misky nasypte kukuřičnou strouhanku.
- 4Tresku omyjte, osušte a nakrájejte na kousky (3 cm × 8 cm). Poté kousky obalte nejprve ve vzniklém těstíčku a následně ve strouhance.
- 5Až se brambory dopečou, vytáhněte plech z trouby a přidejte na něj obalené kousky tresky. Plech vraťte zpět do trouby a vše pečte při 215–220 °C 12–18 minut.
- 6Nakonec hotové hranolky posypte najemno nasekanou mátou a podávejte spolu s rybími prsty.
Tip
Tresku před podáváním pokapejte šťávou z limetky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová