Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g syrových brambor (varný typ A)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce velikosti M
  • 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžička chilli vloček
  • 100 ml odtučněného kravského mléka
  • Šťáva z 1 limetky + kůra z 1 limetky (nastrouhaná najemno)
  • 100 g kukuřičné strouhanky jemné
  • 400 g bílé tresky
  • 2 lžíce čerstvé máty (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si předehřejte troubu na 215–220 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Brambory omyjte a nakrájejte na malé hranolky (cca 1 cm × 3 cm). Hranolky vložte na polovinu plechu, pokapejte olivovým olejem, osolte, promíchejte a pečte 12–13 minut při 215–220 °C.
  • 3
    Mezitím si připravte 2 misky. Do jedné rozklepněte vejce a přidejte mouku, chilli vločky, mléko, šťávu a kůru z limetky, sůl a pepř a promíchejte. Do druhé misky nasypte kukuřičnou strouhanku.
  • 4
    Tresku omyjte, osušte a nakrájejte na kousky (3 cm × 8 cm). Poté kousky obalte nejprve ve vzniklém těstíčku a následně ve strouhance.
  • 5
    Až se brambory dopečou, vytáhněte plech z trouby a přidejte na něj obalené kousky tresky. Plech vraťte zpět do trouby a vše pečte při 215–220 °C 12–18 minut.
  • 6
    Nakonec hotové hranolky posypte najemno nasekanou mátou a podávejte spolu s rybími prsty.
Tip
Tresku před podáváním pokapejte šťávou z limetky.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY