Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g žluté cibule (cca 2 středně velké cibule)
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g bílých žampionů
  • 250 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 300 ml hovězího vývaru (lze nahradit vodou)
  • 330 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • Sůl
  • Pepř
  • 20 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte zeleninu: Cibuli s česnekem oloupejte a nakrájejte najemno a žampiony omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
  • 2
    Na silném stupni plamene přiveďte ve větším hrnci k varu osolenou vodu. Jakmile začne voda vřít, nasypte do hrnce těstoviny, které na silném plameni vařte 14–15 minut. Po uvaření těstoviny sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
  • 3
    Mezitím si ve střední pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve cibuli, česnek a mleté hovězí maso a vše společně opékejte 7–8 minut na středním plameni. Během opékání maso rozdrobte vařečkou, aby se netvořily větší slepené kusy. Po uplynutí času přidejte dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, žampiony, sůl a pepř a opékejte další 2–3 minuty.
  • 4
    Následně přilijte 300 ml hovězího vývaru, osolte a opepřete dle chuti, snižte plamen na mírný stupeň a směs pozvolna vařte 15–16 minut. Jakmile je směs provařená, přilijte do pánve 330 ml smetany na vaření, ve 20 ml vody rozmíchejte 1 lžíci škrobu a vzniklou směs přilijte do pánve. Zvyšte plamen na střední stupeň a vařte další 3–4 minuty.
  • 5
    Nakonec do směsi přidejte těstoviny, promíchejte a přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať. Hotový pokrm rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY