Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g žluté cibule (cca 2 středně velké cibule)
- 2 stroužky česneku
- 200 g bílých žampionů
- 250 g libovolných celozrnných těstovin v suchém stavu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 300 ml hovězího vývaru (lze nahradit vodou)
- 330 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- Sůl
- Pepř
- 20 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte zeleninu: Cibuli s česnekem oloupejte a nakrájejte najemno a žampiony omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
- 2Na silném stupni plamene přiveďte ve větším hrnci k varu osolenou vodu. Jakmile začne voda vřít, nasypte do hrnce těstoviny, které na silném plameni vařte 14–15 minut. Po uvaření těstoviny sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
- 3Mezitím si ve střední pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve cibuli, česnek a mleté hovězí maso a vše společně opékejte 7–8 minut na středním plameni. Během opékání maso rozdrobte vařečkou, aby se netvořily větší slepené kusy. Po uplynutí času přidejte dijonskou hořčici, worcesterovou omáčku, žampiony, sůl a pepř a opékejte další 2–3 minuty.
- 4Následně přilijte 300 ml hovězího vývaru, osolte a opepřete dle chuti, snižte plamen na mírný stupeň a směs pozvolna vařte 15–16 minut. Jakmile je směs provařená, přilijte do pánve 330 ml smetany na vaření, ve 20 ml vody rozmíchejte 1 lžíci škrobu a vzniklou směs přilijte do pánve. Zvyšte plamen na střední stupeň a vařte další 3–4 minuty.
- 5Nakonec do směsi přidejte těstoviny, promíchejte a přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať. Hotový pokrm rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová