Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g syrových brambor (varný typ B)
- 20 g jarní cibulky (cca 1 stonek)
- 10 g čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
- 5 g čerstvé pažitky
- 500 g mletého krůtího masa (max. 6 % tuku)
- 1 lžička chilli vloček
- 40 g másla (změklého)
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 ml polotučného mléka
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte větší hrnec s osolenou vodou. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vložte do připraveného hrnce, který přiklopte pokličkou, vložte na silný stupeň plamene a brambory vařte 19–20 minut.
- 2Mezitím si předehřejte troubu na 205–210 °C a připravte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 3Následně si v mezičase najemno nakrájejte jarní cibulku, petrželovou nať a pažitku. Do větší mísy vložte mleté maso, petrželovou nať, jarní cibulku, chilli vločky, 30 g másla, 1 lžíci oleje, 50 ml mléka, sůl a pepř a promíchejte. Ze vzniklé směsi tvarujte placky o hmotnosti cca 135–140 g, které po vytvarování pokládejte na připravený plech.
- 4Jakmile máte masovou směs zpracovanou, vložte plech do trouby předehřáté na 205–210 °C a placky pečte po dobu 17–18 minut.
- 5Uvařené brambory sceďte a vraťte zpět do hrnce. Přidejte najemno nasekanou pažitku a zbylé máslo a promíchejte.
- 6Jakmile jsou placky upečené, rozdělte brambory do 4 talířů, přidejte karbanátky a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová