Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
  • 200 g červených paprik (očištěných)
  • 220 g krájených rajčat z plechovky
  • 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 2 stroužky česneku (oloupané)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 hrst čerstvé bazalky (lze použít i 1 lžíci sušené)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si ve větším hrnci na vysokém stupni plamene přiveďte k varu osolenou vodu, kterou použijte na uvaření těstovin. Penne uvařte dle instrukcí na obalu a následně je sceďte.
  • 2Mezitím si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli, celé stroužky česneku a za občasného míchání společně restujte 4–5 minut na středním plameni.
  • 3Mezitím si nakrájejte papriku na větší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Po uplynutí uvedeného času ji přidejte do pánve a vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni. Jakmile bude směs orestovaná, nalijte do pánve vývar, přidejte rajčata a oregano a vše vařte na středním plameni 12–13 minut, dokud paprika nezměkne. Poté plamen vypněte, přidejte bazalku a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
  • 4Do hladké omáčky přidejte penne, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Před podáváním jednotlivé porce ozdobte čerstvou bazalkou a pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY