Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 kuřecí stehna (4× cca 200 g)
- 2 střední žluté cibule (2× cca 70 g)
- 3 stroužky česneku
- 1 větší červená paprika (cca 230 g)
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 300 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 50 g černých oliv (vypeckovaných)
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
- 2Kuřecí stehna omyjte a každé rozkrojte na půl (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Červenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Rozkrojená stehna a nakrájenou cibuli, česnek a papriku dejte do připraveného pekáče, přidejte k nim 2 lžíce oleje, kuřecí vývar, krájená rajčata z plechovky, černé olivy, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř a celý obsah pekáče důkladně promíchejte.
- 3Až se rozehřeje trouba, dejte do ní pekáč s kuřetem a zeleninou a pečte 55–60 minut při 175–180 °C.
- 4Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, pečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.