Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 kuřecí stehna (4× cca 200 g)
  • 2 střední žluté cibule (2× cca 70 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší červená paprika (cca 230 g)
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 300 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 50 g černých oliv (vypeckovaných)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu dejte předehřívat na 180 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
  • 2
    Kuřecí stehna omyjte a každé rozkrojte na půl (řez vždy veďte skrze kloub – v tomto místě nejdříve stehno nařízněte, poté kloub rukama rozlomte a řez dokončete). Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Červenou papriku zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky. Rozkrojená stehna a nakrájenou cibuli, česnek a papriku dejte do připraveného pekáče, přidejte k nim 2 lžíce oleje, kuřecí vývar, krájená rajčata z plechovky, černé olivy, mletou papriku, sušený tymián, sůl a pepř a celý obsah pekáče důkladně promíchejte.
  • 3
    Až se rozehřeje trouba, dejte do ní pekáč s kuřetem a zeleninou a pečte 55–60 minut při 175–180 °C.
  • 4
    Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, pečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY