Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KVĚTÁK
- 200 g čerstvého květáku (očištěného a rozděleného na menší kousky)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička sušené sladké červené papriky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 100 ml vody
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA ČESNEKOVOU KAŠI
- 200 g syrových brambor (varný typ C)
- 100 ml nízkotučného mléka
- 2 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
- 15 g margarínu
- 10 g parmazánu
- 5 g lístků čerstvé máty (nakrájených najemno)
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu (15 cm × 15 cm nebo ⌀ 20 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Květák dejte do zapékací mísy, polijte olivovým olejem a posypte paprikou, rozmarýnem, solí a pepřem. Promíchejte, aby se květák kořením obalil, a pečte 35–40 minut na 180 °C. V ½ pečení květák podlijte 100 ml vody, aby změkl a nebyl vysušený.
- 3Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do menšího hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte 15–20 minut na středním až silném plameni.
- 4Do menšího kastrůlku dejte mléko a česnek a vařte cca 10 minut na mírném plameni. Poté kastrůlek z plamene stáhněte, přidejte margarín a nechte rozpustit.
- 5Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte. Přidejte připravené mléko a parmazán a metličkou vyšlehejte v bramborovou kaši.* Nakonec přidejte mátu.
- 6Upečený květák rozdělte na 2 talíře, přidejte kaši a podávejte.
Tip
Pokud chcete kaši extra hladkou, vyšlehejte ji elektrickým mixérem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová