Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KVĚTÁK

  • 200 g čerstvého květáku (očištěného a rozděleného na menší kousky)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička sušené sladké červené papriky
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 100 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA ČESNEKOVOU KAŠI

  • 200 g syrových brambor (varný typ C)
  • 100 ml nízkotučného mléka
  • 2 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
  • 15 g margarínu
  • 10 g parmazánu
  • 5 g lístků čerstvé máty (nakrájených najemno)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu (15 cm × 15 cm nebo ⌀ 20 cm) vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Květák dejte do zapékací mísy, polijte olivovým olejem a posypte paprikou, rozmarýnem, solí a pepřem. Promíchejte, aby se květák kořením obalil, a pečte 35–40 minut na 180 °C. V ½ pečení květák podlijte 100 ml vody, aby změkl a nebyl vysušený.
  • 3
    Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Vložte je do menšího hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte 15–20 minut na středním až silném plameni.
  • 4
    Do menšího kastrůlku dejte mléko a česnek a vařte cca 10 minut na mírném plameni. Poté kastrůlek z plamene stáhněte, přidejte margarín a nechte rozpustit.
  • 5
    Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte. Přidejte připravené mléko a parmazán a metličkou vyšlehejte v bramborovou kaši.* Nakonec přidejte mátu.
  • 6
    Upečený květák rozdělte na 2 talíře, přidejte kaši a podávejte.
Tip
Pokud chcete kaši extra hladkou, vyšlehejte ji elektrickým mixérem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA KVĚTÁK

SUROVINY NA ČESNEKOVOU KAŠI