Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 stroužky česneku
  • ½ střední žluté cibule
  • 350 g mletého krůtího masa
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce petrželové natě (nasekané najemno)
  • 200 g rýže natural v suchém stavu
  • 450 ml vody

SUROVINY NA PEČENOU ZELENINU

  • 1 zelená cuketa (cca 400 g)
  • 2 masitá rajčata (cca 180 g)
  • 1 červená cibule (cca 100 g)
  • 1 lžíce olivového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Cuketu nakrájejte na tlustší plátky (cca 0,5cm). Rajčata omyjte, červenou cibuli oloupejte a oboje nakrájejte na osminky. Takto připravenou zeleninu dejte na plech, zalijte 1 lžící oleje, dochuťte solí a pečte při 170–180 °C cca 15 minut.
  • 3
    Mezitím si připravte středně velkou mísu na masovou směs. Česnek oloupejte a propasírujte do mísy. Žlutou cibuli oloupejte, nasekejte najemno a přidejte k česneku spolu s mletým krůtím masem, kořením a najemno nasekanou petrželovou natí. Promíchejte a ze směsi vytvarujte 8 stejně velkých válečků.
  • 4
    Poté vyjměte plech z trouby, k pečené zelenině přidejte masové válečky a pečte při 170–180 °C dalších 30–35 minut.
  • 5
    Mezitím si připravte rýži. Rýži nasypte do většího hrnce, přilijte 450 ml vody a na středním až vysokém plameni přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný až střední a vařte cca 15 minut.
  • 6
    Po upečení kofty s pečenou zeleninou vyjměte z trouby, rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s uvařenou rýží.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA PEČENOU ZELENINU