Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 stroužky česneku
- ½ střední žluté cibule
- 350 g mletého krůtího masa
- 2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 lžíce petrželové natě (nasekané najemno)
- 200 g rýže natural v suchém stavu
- 450 ml vody
SUROVINY NA PEČENOU ZELENINU
- 1 zelená cuketa (cca 400 g)
- 2 masitá rajčata (cca 180 g)
- 1 červená cibule (cca 100 g)
- 1 lžíce olivového oleje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- 2Cuketu nakrájejte na tlustší plátky (cca 0,5cm). Rajčata omyjte, červenou cibuli oloupejte a oboje nakrájejte na osminky. Takto připravenou zeleninu dejte na plech, zalijte 1 lžící oleje, dochuťte solí a pečte při 170–180 °C cca 15 minut.
- 3Mezitím si připravte středně velkou mísu na masovou směs. Česnek oloupejte a propasírujte do mísy. Žlutou cibuli oloupejte, nasekejte najemno a přidejte k česneku spolu s mletým krůtím masem, kořením a najemno nasekanou petrželovou natí. Promíchejte a ze směsi vytvarujte 8 stejně velkých válečků.
- 4Poté vyjměte plech z trouby, k pečené zelenině přidejte masové válečky a pečte při 170–180 °C dalších 30–35 minut.
- 5Mezitím si připravte rýži. Rýži nasypte do většího hrnce, přilijte 450 ml vody a na středním až vysokém plameni přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný až střední a vařte cca 15 minut.
- 6Po upečení kofty s pečenou zeleninou vyjměte z trouby, rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s uvařenou rýží.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová