Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g celozrnné dlouhozrnné rýže v suchém stavu
- 240 g předvařené cizrny z plechovky
- 1 větší okurka hadovka (cca 280 g)
- 150 g nízkotučného sýra cottage
- 1–2 lžíce čerstvého kopru (nasekaného najemno)
- 1 velká žlutá cibule
- 200 g cherry rajčátek
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýži dejte do menšího hrnce, zalijte vodou (cca 1 cm nad rýži) a vařte na mírném až středním plameni 30–35 minut (nebo dokud nezměkne).
- 2Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Cizrnu propláchněte, dejte na plech, osolte, opepřete a pečte 20–25 minut na 180 °C.
- 3Nyní připravte salát: Okurku rozdělte na 3 části, 1 z nich dejte se sýrem cottage a koprem do středně velké hlubší mísy a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dresink dochuťte solí a pepřem. Poté nakrájejte cibuli na tenké plátky, zbytek okurky na kostičky a cherry rajčátka rozčtvrťte. Zalijte dresinkem a promíchejte.
- 4Rýži po uvaření nechte vychladnout a přidejte do mísy k salátu. Podávejte s křupavou pečenou cizrnou a extra koprem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.