Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g celozrnné dlouhozrnné rýže
- 200 g mletého krůtího masa
- 150 g cherry rajčátek (rozkrojených na poloviny)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 40 g černých oliv bez pecek
- 120 g okurky hadovky
- 40 g sýra feta (nadrobeného)
- 40 g červené cibule (nakrájené na plátky)
- 120 g nízkotučného bílého jogurtu (0 % tuku)
- Sůl
- Pepř
- 300 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve uvařte rýži: Do menšího hrnce nalijte 300 ml vody, přidejte rýži, přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 20–25 minut (nebo dle času uvedeného na obale).
- 2Mezitím si na středním plameni rozpalte nepřilnavou pánev. Vložte do ní krůtí maso a cherry rajčátka a ochuťte solí, pepřem, oreganem a kmínem. Promíchejte a za občasného míchání restujte 10 minut na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a masovou směs ponechte na pánvi, dokud se neuvaří rýže. Poté nakrájejte černé olivy na tenké plátky, společně s rýží je přidejte k masové směsi a promíchejte.
- 3Následně nakrájejte okurku na tenké plátky, dejte ji do misky společně se sýrem feta, cibulí, jogurtem, solí a pepřem a vše promíchejte.
- 4Masovou směs s rýží podávejte s okurkovým salátem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová