Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g mrkve
- 80 g žluté cibule (případně bílé)
- 150 g zelené cukety
- 150 g řapíkatého celeru (lze nahradit bulvovým celerem)
- 250 g předvařené jasmínové rýže natural
- 2 lžíce citronové kůry (nastrouhané najemno)
- 20 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 400 ml odtučněného kravského mléka
- 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
- 300 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
- 2Mrkev a cibuli oloupejte a spolu s cuketou a řapíkatým celerem nakrájejte na menší kostičky. Připravte si větší mísu, do které vložte nakrájenou zeleninu, předvařenou rýži, citronovou kůru, nastrouhaný parmazán, 400 ml mléka, mouku, tymián, tuňáka, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
- 3Hotovou směs vložte do připravené zapékací nádoby a pečte 50–55 minut při 185–190 °C.
- 4Po upečení nádobu vyjměte z trouby, zapečeného tuňáka rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová