Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g mrkve
  • 80 g žluté cibule (případně bílé)
  • 150 g zelené cukety
  • 150 g řapíkatého celeru (lze nahradit bulvovým celerem)
  • 250 g předvařené jasmínové rýže natural
  • 2 lžíce citronové kůry (nastrouhané najemno)
  • 20 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 400 ml odtučněného kravského mléka
  • 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
  • 300 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
  • 2
    Mrkev a cibuli oloupejte a spolu s cuketou a řapíkatým celerem nakrájejte na menší kostičky. Připravte si větší mísu, do které vložte nakrájenou zeleninu, předvařenou rýži, citronovou kůru, nastrouhaný parmazán, 400 ml mléka, mouku, tymián, tuňáka, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 3
    Hotovou směs vložte do připravené zapékací nádoby a pečte 50–55 minut při 185–190 °C.
  • 4
    Po upečení nádobu vyjměte z trouby, zapečeného tuňáka rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY