Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA STEHNA
- 500 g kuřecích stehenních řízků (s kůží, ale bez kostí)
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA FAZOLKY
- 250 g čerstvých zelených fazolek (nebo mražených*)
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti čerstvé petrželové natě
- 1 lžička řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- 1 lžíce másla
- ¼ lžičky chilli vloček (můžete vynechat)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nachystejte si středně velkou mísu, dejte do ní kuřecí stehenní řízky, přidejte k nim mletou papriku, sůl a pepř a promíchejte. Takto okořeněné řízky dejte do studené pánve a začněte zahřívat na silném plameni. Pomalu nechte škvařit tuk z kůže, což potrvá 5–7 minut, a dle potřeby snižte plamen na střední stupeň. Poté řízky otočte, do pánve přidejte řepkový olej a opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.
- 2Mezitím očistěte fazolky a odkrojte jejich konce. Česnek oloupejte a prolisujte. Petrželovou nať nakrájejte najemno.
- 3Po opečení řízků z obou stran řízky vyjměte z pánve, plamen snižte na mírný stupeň, do pánve vložte fazolky a řepkový olej a opékejte 3–4 minuty. Poté přidejte máslo, prolisovaný česnek, sůl a pepř a opékejte 1–2 minuty. Následně přidejte nakrájenou petrželovou nať a chilli vločky a opékejte 30–60 sekund. Nakonec do pánve vraťte opečené řízky, aby se znova zahřály, a opékejte 1–2 minuty na mírném až středním plameni. Poté vše sundejte z plamene a ihned podávejte.
- 4Pokud použijete mražené fazolky, snižte dobu vaření o cca 2–3 minuty.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová