Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 menší žlutá cibule (cca 50 g)
- 1 větší brokolice (400 g)
- 250 g drobných bílých pšeničných těstovin v suchém stavu (například mušliček)
- 200 g bílých máslových fazolí z plechovky (scezených)
- Šťáva z ½ středního citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 50 g lahůdkového droždí
- 1 lžička sušené cibule
- 200 ml zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou)
- 1 stroužek česneku
- 60 g piniových oříšků
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vezměte větší hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na vaření těstovin, osolte a přiveďte k varu na silném plameni. Mezitím oloupejte a najemno nakrájejte cibuli, brokolici nakrájejte na růžičky a její stonek oloupejte a nakrájejte najemno.
- 2Jakmile voda v hrnci začne vřít, vložte do hrnce těstoviny, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 14–15 minut na silném plameni. Zhruba 5 minut před koncem vaření k těstovinám do hrnce přidejte růžičky brokolice. Po uvaření těstoviny s brokolicí sceďte a důkladně zchlaďte pod studenou vodou.
- 3Nyní připravte omáčku: Nachystejte si vyšší mixovací nádobu, vložte do ní scezené bílé fazole z plechovky, šťávu z citronu, 2 lžíce olivového oleje, lahůdkové droždí, sušenou cibuli, zeleninový vývar, sůl a pepř. Česnek oloupejte, přidejte do nádoby k ostatním ingrediencím, vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a hotovou omáčku dejte stranou.
- 4Nyní si vezměte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile se olej rozpálí, vložte do pánve nakrájenou cibuli a nakrájený stonek brokolice a společně opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte uvařené těstoviny a růžičky brokolice a vše opékejte další 3–4 minuty na středním plameni. Nakonec do pánve přidejte připravenou omáčku, plamen stáhněte na mírný stupeň, vše promíchejte a zvolna vařte 4–5 minut.
- 5Hotový pokrm rozdělte na požadované porce, každou porci posypte piniovými oříšky a podávejte.
Tip
Na každou porci můžete před podáváním přidat měsíček citronu a několik lístků čerstvé bazalky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová