Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 malá žlutá cibule (cca 50 g)
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé petrželové natě (cca 4 g)
- 100 g parmazánu
- 4 menší rajčata (500 g)
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g mletého kuřecího masa (max. 8 % tuku)
- 50 g bílé quinoy v suchém stavu
- 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody s kvalitním bujonem)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte jednotlivé ingredience: Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a prolisujte, petrželovou nať nakrájejte najemno, parmazán nastrouhejte najemno a rajčata navrchu seřízněte (cca 1 cm) a vnitřky vydlabejte.
- 2Nyní si vezměte středně velký hrnec a na středním plameni v něm zahřejte řepkový olej. Jakmile se olej rozehřeje, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a mleté kuřecí maso, osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte 5–7 minut na středním plameni.
- 3Následně do hrnce přidejte quinou a vnitřky rajčat, vše zalijte kuřecím vývarem a na silném plameni přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, snižte plamen na mírný až střední stupeň a vařte bez pokličky 15–20 minut, dokud se nevstřebá veškerá tekutina.
- 4Mezitím dejte předehřívat troubu na 200 °C, připravte si zapékací nádobu (cca 20 cm × 15 cm) a dejte do ní vydlabaná rajčata.
- 5Jakmile se v hrnci veškerá tekutina vstřebá, stáhněte směs z plamene, přimíchejte do ní nakrájenou petrželovou nať a nastrouhaný parmazán a dochuťte ji solí a pepřem. Vydlabaná rajčata naplňte připravenou směsí a přiklopte ukrojeným vrškem. Zapékací nádobu přiklopte alobalem nebo pokličkou, dejte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 195–200 °C. Poté rajčata z trouby vyndejte a ihned podávejte.
Tip
Rajčata můžete před podáváním ozdobit čerstvým oreganem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová