Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

8 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 střední mrkve (cca 200 g)
  • 70 g vlašských ořechů
  • 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 4 vejce velikosti M
  • 80 g medu v tekutém stavu
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 60 g rozinek
  • 200 g smetanového sýra
  • 30 g másla (změklého)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si formu na chléb (srnčí hřbet, cca 30 cm × 15 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2
    Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Vlašské ořechy nasekejte najemno. Poté si vezměte větší mísu, prosejte do ní špaldovou mouku, přidejte nastrouhanou mrkev, vejce, 40 g medu, slunečnicový olej, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, 2 lžičky vanilkového extraktu, mletou skořici, prášek do pečiva, rozinky, 50 g nasekaných vlašských ořechů a špetku soli a vypracujte těsto.
  • 3
    Vzniklé těsto přesuňte do připravené formy, formu vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut na 180–185 °C. Po upečení formu z trouby vyndejte a chlebík nechte alespoň 1 hodinu chladnout při pokojové teplotě.
  • 4
    Jakmile chlebík vychladne, vezměte si menší misku a smíchejte v ní smetanový sýr, máslo a zbytek medu a vanilkového extraktu, tak aby vznikla hustá směs. Hotovou směs naneste na povrch vychladlého mrkvového chlebíku a ten poté vložte ještě alespoň na 45 minut odležet do lednice. Po odležení chlebík nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY