Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 střední mrkve (cca 200 g)
- 70 g vlašských ořechů
- 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 4 vejce velikosti M
- 80 g medu v tekutém stavu
- 80 ml slunečnicového oleje
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- 3 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 60 g rozinek
- 200 g smetanového sýra
- 30 g másla (změklého)
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si formu na chléb (srnčí hřbet, cca 30 cm × 15 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Vlašské ořechy nasekejte najemno. Poté si vezměte větší mísu, prosejte do ní špaldovou mouku, přidejte nastrouhanou mrkev, vejce, 40 g medu, slunečnicový olej, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, 2 lžičky vanilkového extraktu, mletou skořici, prášek do pečiva, rozinky, 50 g nasekaných vlašských ořechů a špetku soli a vypracujte těsto.
- 3Vzniklé těsto přesuňte do připravené formy, formu vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut na 180–185 °C. Po upečení formu z trouby vyndejte a chlebík nechte alespoň 1 hodinu chladnout při pokojové teplotě.
- 4Jakmile chlebík vychladne, vezměte si menší misku a smíchejte v ní smetanový sýr, máslo a zbytek medu a vanilkového extraktu, tak aby vznikla hustá směs. Hotovou směs naneste na povrch vychladlého mrkvového chlebíku a ten poté vložte ještě alespoň na 45 minut odležet do lednice. Po odležení chlebík nakrájejte na požadované porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová