Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1,5 kg hovězích žeber
  • Hrubozrnná sůl
  • Chimichurri omáčka

POSTUP

  • 1
    Nejdříve předehřejte gril. Mezitím osušte žebra papírovými utěrkami. Žebra ze všech stran rovnoměrně posypeme solí.
  • 2
    Grilovací rošty lehce naolejujte. Grilujte odkryté a nerušené, dokud spodky žeber nezhnědnou a neuvolní se z roštu, 4 až 6 minut. Žebra otočte na odkrytý grl dokud nezhnědnou a teploměr vložený blízko kosti, ale nedotýká se jí, ukazuje 55 °C, 2 až 4 minuty. Poté sundejte z grilu a nechte 5 až 10 minut odpočívat.
  • 3
    Na závěr podávejte s chimichurri.
Tip
Omáčku chimichourri si můžete připravit i doma. Recept najdete na Rohlík Chef.
Rohlík cooks

SUROVINY