Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1,5 kg hovězích žeber
- Hrubozrnná sůl
- Chimichurri omáčka
POSTUP
- 1Nejdříve předehřejte gril. Mezitím osušte žebra papírovými utěrkami. Žebra ze všech stran rovnoměrně posypeme solí.
- 2Grilovací rošty lehce naolejujte. Grilujte odkryté a nerušené, dokud spodky žeber nezhnědnou a neuvolní se z roštu, 4 až 6 minut. Žebra otočte na odkrytý grl dokud nezhnědnou a teploměr vložený blízko kosti, ale nedotýká se jí, ukazuje 55 °C, 2 až 4 minuty. Poté sundejte z grilu a nechte 5 až 10 minut odpočívat.
- 3Na závěr podávejte s chimichurri.
Tip
Omáčku chimichourri si můžete připravit i doma. Recept najdete na Rohlík Chef.
