Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Suroviny

  • 150 g mletého hovězího masa
  • bulka
  • 1 plátek cheddaru
  • kečup
  • majonéza
  • 2 listy salátu
  • 2 plátky rajčete
  • 2 kolečka cibule
 

Postup

  • 1
    Dobrým burgerům stačí kvalitní hovězí, sůl a pepř, proto používáme již namíchané maso přímo od řezníka.
  • 2
    Burgery by měly být o trochu větší než houska, uprostřed maso trochu zploštěte, při grilování se totiž lehce vyboulí, a takto vám zůstane pěkně rovné. Maso o pokojové teplotě pokládejte na dobře rozpálený a trochou olejem potřený gril. Na střední propečení stačí opéct z každé strany maso 3 minuty, záleží ale na jeho tloušťce a vaší chuti. Chvíli po otočení dejte na maso plátek sýru, aby se roztekl. Na grilu nezapomeňte zlehka opéct i rozkrojenou housku.
  • 3
    Housku poté pomažte majonézou, kečupem nebo kombinací obojího, přidejte opečené maso na burger a další suroviny dle chuti, jako je plátky rajčete, cibule a salátu. Přiklopte houskou, případně rozkrojte a ihned podávejte.

TIP

Salát nepokládejte pod maso, protože jinak rychle zavadne. V burgeru jsou výborné i plátky dokřupava vypečené slaniny. Tu ale opékejte stranou na grilovacím tácku nebo na pánvi, aby vám nepropadla mřížkou grilu (vlastnoručně otestováno).
Rohlík vaří
Autor receptu
Na Rohlíku jsme si pro vás připravili oblíbené recepty. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef