Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 malé tortilly
- 300 g hovězího mletého masa
- 4 plátky čedaru
- olej na smažení
- římský salát na dokončení
NA DIP POTŘEBUJETE
- velkou lžíci majonézy
- lžičku jogurtu
- lžičku hořčice
- lžičku sladkého kečupu
- lžíci najemno nakrájené cibule
- lžičku sriracha omáčky
- lžíci najemno nakrájené nakládané okurky
- 1/3 lžičky uzené papriky
- stroužek česneku
POSTUP
- 1Mleté maso rozdělte na 4 stejné části a namačkejte je na jednotlivé tortilly, dejte pozor na to, aby byla vrstva masa po celém povrchu tortilly stejně silná.
- 2Rozpalte pánev a jakmile je horká, přilijte do ní olej. Nechte ho pár sekund rozehřát a přidejte tortillu otočenou vrstvou s masem dolů, aby bylo maso přímo na pánvi. Na střední teplotu opékejte několik minut, dokud není maso kompletně propečené.
- 3Jakmile je již hotové, tortillu obracečkou obraťte, snižte teplotu, a přidejte na maso plátek čedaru. Dalších pár minut opékejte, dokud se sýr nerozpustí a tortilla není opečená a zlatavá. Takto pokračujte i s dalšími kusy.
- 4Mezitím připravte dip. Všechny suroviny jednoduše smíchejte dohromady do řidší omáčky. Hotové Big Mac tacos potřete dipem a přidejte pokrájený římský salát.
