Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 malé tortilly
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 4 plátky čedaru
  • olej na smažení
  • římský salát na dokončení

NA DIP POTŘEBUJETE

  • velkou lžíci majonézy
  • lžičku jogurtu
  • lžičku hořčice
  • lžičku sladkého kečupu
  • lžíci najemno nakrájené cibule
  • lžičku sriracha omáčky
  • lžíci najemno nakrájené nakládané okurky
  • 1/3 lžičky uzené papriky
  • stroužek česneku

POSTUP

  • 1
    Mleté maso rozdělte na 4 stejné části a namačkejte je na jednotlivé tortilly, dejte pozor na to, aby byla vrstva masa po celém povrchu tortilly stejně silná.
  • 2
    Rozpalte pánev a jakmile je horká, přilijte do ní olej. Nechte ho pár sekund rozehřát a přidejte tortillu otočenou vrstvou s masem dolů, aby bylo maso přímo na pánvi. Na střední teplotu opékejte několik minut, dokud není maso kompletně propečené.
  • 3
    Jakmile je již hotové, tortillu obracečkou obraťte, snižte teplotu, a přidejte na maso plátek čedaru. Dalších pár minut opékejte, dokud se sýr nerozpustí a tortilla není opečená a zlatavá. Takto pokračujte i s dalšími kusy.
  • 4
    Mezitím připravte dip. Všechny suroviny jednoduše smíchejte dohromady do řidší omáčky. Hotové Big Mac tacos potřete dipem a přidejte pokrájený římský salát.
Rohlík vaří

SUROVINY

NA DIP POTŘEBUJETE