Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Halloumi burger

NA 2 BURGERY

SUROVINY NA CIBULOVÉ CHUTNEY

  • Kapka olivového oleje
  • 2 velké červené cibule
  • Lžíce třtinového cukru
  • Lžička medu
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Snítka tymiánu
  • Špetka chilli koření
  • 2 dcl koňaku

SUROVINY NA BYLINKOVÝ DIP

  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 150 g farmářského žervé
  • Hrstka nasekané plocholisté petrželky
  • Půl stroužku česneku
  • Špetka soli
  • Špetka pepře

SUROVINY

  • 2 kusy sýru halloumi
  • Hrstka nasekaných čerstvých bylinek
  • 2 bulky na burgery
  • 1 rajče
  • 2 listy ledového salátu
  • Olivový olej na potření
  • 2 nakládané okurky

POSTUP NA CIBULOVÉ CHUTNEY

  • 1
    Cibuli oloupejte, rozkrojte na polovinu a nakrájejte na tenké plátky.
  • 2
    Olivový olej rozehřejte v hlubší pánvi. Cibuli na oleji smažte dokud nezesklovatí. Do pánve přidejte lžíci cukru. Až cukr lehce zkaramelizuje, přilejte koňak a nechte chvíli odpařit alkohol.
  • 3
    Poté přidejte zbytek koření a nechte při nižší teplotě vařit, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Nakonec vmíchejte lžičku medu a dochuťte solí dle chuti.

POSTUP NA BYLINKOVÝ DIP

  • 1
    Ingredience na dip smíchejte a podle chuti okořeňte. Dip skladujte v lednici

POSTUP

  • 1
    Sýr halloumi potřete olivovým olejem a posypte sušeným tymiánem. Dejte na gril a grilujte lehce dozlatova.
  • 2
    Bulky rozkrojte, potřete olivovým olejem a nechte na chvíli opéct na grilu.
  • 3
    Spodní díl bulky potřete připraveným dipem, položte na ni plátek salátu, na něj navrstvěte grilovaný sýr halloumi, přidejte plátek rajčete a pár koleček kyselé okurky. Navrch přidejte cibulové chutney. Vrchní díl bulky taktéž potřete dipem a burger s ním zakryjete.

TIP

Cibulové chutney můžete konzumovat teplé nebo studené. V lednici vydrží cca 3 dny. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, chřest nebo salát z čerstvé zeleniny.
Rohlík vaří
Autor receptu