Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4–6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 stroužky česneku
  • 5 vajec
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 250 ml mléka
  • 250 g vařeného uzeného masa (krkovice)
  • 400–500 g fleků
  • 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • sůl
  • 1 kávová lžička pepře
  • sádlo na vymazání pekáče
  • strouhanka na vysypání pekáče
  • Nakládané okurky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozmícháme v misce se smetanou a mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Fleky uvaříme v osolené vodě do poloměkka a slijeme je.
  • 3
    Fleky smícháme v míse s uzeným masem, nakrájenou petrželí, česnekem, 1 lžičkou soli a pepřem. Zalijeme vejci se smetanou a mlékem a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Směs vložíme do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě 35 minut. Poté necháme ve vypnuté troubě 15 minut dojít.
Tip
Místo krkovice můžete použít i uzené vepřové maso ze žeber. Šunkofleky budou lepší, když je nebudete připravovat ze studených těstovin, ale dáte je zapéct ještě teplé. K šunkoflekům skvěle chutnají nakládané okurky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS