• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400–500 g fleků
  • 250 g vařeného uzeného masa (krkovice)
  • 2 stroužky česneku
  • 5 vajec
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • sádlo na vymazání pekáče
  • strouhanka na vysypání pekáče
  • 1 kávová lžička pepře
  • sůl
  • Nakládané okurky

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
  • 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozmícháme v misce se smetanou a mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Fleky uvaříme v osolené vodě do poloměkka a slijeme je.
  • 3Fleky smícháme v míse s uzeným masem, nakrájenou petrželí, česnekem, 1 lžičkou soli a pepřem. Zalijeme vejci se smetanou a mlékem a vše důkladně promícháme.
  • 4Směs vložíme do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě 35 minut. Poté necháme ve vypnuté troubě 15 minut dojít.
Tip
Místo krkovice můžete použít i uzené vepřové maso ze žeber. Šunkofleky budou lepší, když je nebudete připravovat ze studených těstovin, ale dáte je zapéct ještě teplé. K šunkoflekům skvěle chutnají nakládané okurky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

MOHLO BY SE HODIT