Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA HRUŠKOVÉ CHUTNEY
- 3 hrušky
- 1 středně velká červená cibule
- 200 ml jablečného octa
- 60 g třtinového cukru
- 2 lžíce másla
- 1 ks badyánu
- Špetka muškátového oříšku
- Špetka mletého zázvoru
- Špetka šafránu
- Vločkové chilli
SUROVINY NA STEAK
- 560 g husího prsa Marge
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 3 snítky rozmarýnu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA HRUŠKOVÉ CHUTNEY
- 1Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na půl centimetrové kostky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3Na pávi rozehřejeme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme nakrájené hrušky. Krátce orestujeme a přidáme cukr, jablečný ocet, muškátový oříšek, zázvor, badyán a chilli dle chuti. Na velmi mírném plameni redukujeme zhruba 1,5 hodiny. Kdyby se v průběhu všechna tekutina zredukovala, přilijeme trochu vody - ocet již nepřidáváme.
POSTUP NA HUSÍ STEAK
- 1Kůži prsou nařežeme na milimetrové mřížky, aniž bychom porušili samotné maso. Osolíme a opepříme.
- 2Prso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Kůže pustí velké množství tuku. Restujeme z této strany zhruba 5 minut velmi zprudka, aby byla kůžička pěkně křupavá. Poté snížíme teplotu a orestujeme prso i z druhé strany cca 4 až 5 minut. Nakonec prsa zarestujeme i z boku. V průběhu poléváme vypečeným sádlem.
- 3Tímto způsobem získáte úpravu masa na medium. Pokud preferujete well done, restujte zhruba o 3 minuty déle.
- 4Poté maso zabalíme do alobalu s rozmarýnem a necháme odpočívat 5-10 minut.
Tip
Maso podáváme s hruškovým chutney, nakrájené na tenké plátky - dle chuti ještě na talíři osolíme a opepříme.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.