Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA HRUŠKOVÉ CHUTNEY

  • 3 hrušky
  • 1 středně velká červená cibule
  • 200 ml jablečného octa
  • 60 g třtinového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks badyánu
  • Špetka muškátového oříšku
  • Špetka mletého zázvoru
  • Špetka šafránu
  • Vločkové chilli

SUROVINY NA STEAK

  • 560 g husího prsa Marge
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 3 snítky rozmarýnu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA HRUŠKOVÉ CHUTNEY

  • 1Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme na půl centimetrové kostky.
  • 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 3Na pávi rozehřejeme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme nakrájené hrušky. Krátce orestujeme a přidáme cukr, jablečný ocet, muškátový oříšek, zázvor, badyán a chilli dle chuti. Na velmi mírném plameni redukujeme zhruba 1,5 hodiny. Kdyby se v průběhu všechna tekutina zredukovala, přilijeme trochu vody - ocet již nepřidáváme.

POSTUP NA HUSÍ STEAK

  • 1Kůži prsou nařežeme na milimetrové mřížky, aniž bychom porušili samotné maso. Osolíme a opepříme.
  • 2Prso vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Kůže pustí velké množství tuku. Restujeme z této strany zhruba 5 minut velmi zprudka, aby byla kůžička pěkně křupavá. Poté snížíme teplotu a orestujeme prso i z druhé strany cca 4 až 5 minut. Nakonec prsa zarestujeme i z boku. V průběhu poléváme vypečeným sádlem.
  • 3Tímto způsobem získáte úpravu masa na medium. Pokud preferujete well done, restujte zhruba o 3 minuty déle.
  • 4Poté maso zabalíme do alobalu s rozmarýnem a necháme odpočívat 5-10 minut.
Tip
Maso podáváme s hruškovým chutney, nakrájené na tenké plátky - dle chuti ještě na talíři osolíme a opepříme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA HRUŠKOVÉ CHUTNEY

SUROVINY NA STEAK