Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g korejských rýžových válečků Jongga
  • 10 křepelčích vajíček
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 jarní cibulka (bílá část do omáčky, zelená na ozdobu)
  • 1 šalotka (nasekaná najemno)
  • 1 menší jalapeño paprička (nakrájená na kolečka)
  • 500 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 2 lžíce korejské chilli pasty gochujang
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Koriandr na posypání
  • 1 lžíce cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Křepelčí vajíčka vložíme do vroucí vody a vaříme 3 minuty. Poté je ihned zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
  • 2
    Do hlubší pánve nebo hrnce přidáme olej a na středním plamenu krátce orestujeme nasekaný česnek, šalotku, bílou část jarní cibulky a jalapeño. Přidáme vývar, gochujang, sójovou omáčku, cukr a rýžový ocet. Promícháme a přivedeme k varu. Vložíme rýžové válečky Jongga a vaříme asi 8–10 minut, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Pravidelně mícháme, aby se nepřichytily. Přidáme křepelčí vajíčka a necháme prohřát ještě 1–2 minuty.
  • 3
    Nakonec pokapeme sezamovým olejem, posypeme koriandrem a zelenou částí jarní cibulky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY