10 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA FALAFEL
- 250 g sušené cizrny
- 10 ks pšeničné tortilly 16 cm
- 1 limeta
- Několik listů salátu Lollo Rosso
- 2 ks menší žluté cibule
- 3 stroužky česneku
- Olej na smažení
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- Čerstvě mletý červený pepř
- Sůl
- Hrst čerstvého koriandru
SUROVINY NA MAJONÉZU
- 6 vrchovatých lžic majonézy
- Šťáva z 1 limety
- 4 lžičky ancho chilli pasty (případně podle pálivosti jiné druhu pasty)
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Sušenou cizrnu namočíme do vody 12 hodin předem.
- 2Poté cizrnu důkladně propláchneme a scedíme.
- 3Rozmixujeme společně s najemno nasekanou cibulí a rozmačkaným česnekem. Přimícháme koření a nasekaný čerstvý koriandr. Osolíme a opepříme.
- 4Z hmoty utvoříme kuličky zhruba o velikosti golfového míčku.
- 5Rozehřejeme vysokou vrstvu oleje, aby byly kuličky ponořené. Nejprve velmi zprudka necháme zatáhnout a poté snížíme plamen. Smažíme několik minut dozlatova. Pokládáme na ubrousky, aby se vsáknul přebytečný tuk.
- 6Na chilli majonézu smícháme všechny ingredience a dáme do lednice.
- 7Tortilly nasucho opečeme na pánvi.
- 8Přehneme, naplníme salátem, falafelem a dostatečně zakápneme majonézou, protože falafel je sám od sebe dost suchý.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.