Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 filety skrei tresky (kus 200 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 g crème fraîche
  • 200 ml polotučného mléka
  • 1 lžička sušeného zeleného pepře (mírně podrceného)
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • Hrst čerstvého kopru
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm opražíme mouku, aby vznikla světlá jíška. Přidáme špetku muškátového oříšku a postupně za stálého míchání přiléváme mléko. Necháme chvíli lehce probublávat. Poté vmícháme crème fraîche a sušený zelený pepř. Pokud bude třeba, přidáme na zředění ještě trochu mléka. Stáhneme plamen, osolíme a vmícháme nasekaný kopr. Dochutíme citrónovou šťávou - jednu až dvě lžíce.
  • 2
    Na trošce oleje zprudka opražíme mandle, osolíme a dáme stranou.
  • 3
    Tresku osušíme, lehce osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a filety na něm opékáme 3–4 minuty z jedné strany, poté je otočíme a dopékáme stejnou dobu. Ke konci pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Do hlubokého talíře nebo misky nalijeme koprovou omáčku, vložíme filet z tresky a posypeme mandlemi a koprem. Jako příloha se hodí pečené nebo vařené brambory.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY