Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 filety skrei tresky (kus 200 g)
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 g crème fraîche
- 200 ml polotučného mléka
- 1 lžička sušeného zeleného pepře (mírně podrceného)
- 2 lžíce plátků mandlí
- Hrst čerstvého kopru
- Šťáva z 1 citrónu
- Špetka muškátového oříšku
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm opražíme mouku, aby vznikla světlá jíška. Přidáme špetku muškátového oříšku a postupně za stálého míchání přiléváme mléko. Necháme chvíli lehce probublávat. Poté vmícháme crème fraîche a sušený zelený pepř. Pokud bude třeba, přidáme na zředění ještě trochu mléka. Stáhneme plamen, osolíme a vmícháme nasekaný kopr. Dochutíme citrónovou šťávou - jednu až dvě lžíce.
- 2Na trošce oleje zprudka opražíme mandle, osolíme a dáme stranou.
- 3Tresku osušíme, lehce osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a filety na něm opékáme 3–4 minuty z jedné strany, poté je otočíme a dopékáme stejnou dobu. Ke konci pokapeme citronovou šťávou.
- 4Do hlubokého talíře nebo misky nalijeme koprovou omáčku, vložíme filet z tresky a posypeme mandlemi a koprem. Jako příloha se hodí pečené nebo vařené brambory.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.