Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 600 g vepřové plece bez kosti
  • 125 g baby špenátu
  • 4 paličky česneku + 3 stroužky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • Lístky tymiánu z 8 snítek
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sušené chilli vločky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Plec podélně nakrojíme tak, aby vznikl větší a tenčí plát masa. Přikryjeme sáčkem a paličkou natlučeme. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky. Restujeme společně s lístky ze 4 snítek tymiánu. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Restujeme pár minut a poté špenátovou směs poklademe na maso. Zarolujeme a svážeme potravinářským provázkem.
  • 2
    Roládu vložíme do pekáče vyložený pečícím papírem. Podlijeme vodou a dáme péct na 60 minut. V průběhu případně ještě podlijeme. Z každé paličky česneku seřízneme 1/3. Zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Na posledních 20 minut přidáme do trouby a pečeme společně s masem.
  • 3
    Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s pečeným česnekem, posypaným chilli vločkami.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY