Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 600 g vepřové plece bez kosti
- 125 g baby špenátu
- 4 paličky česneku + 3 stroužky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- Lístky tymiánu z 8 snítek
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sušené chilli vločky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Plec podélně nakrojíme tak, aby vznikl větší a tenčí plát masa. Přikryjeme sáčkem a paličkou natlučeme. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme 3 stroužky česneku, nakrájeného na plátky. Restujeme společně s lístky ze 4 snítek tymiánu. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Restujeme pár minut a poté špenátovou směs poklademe na maso. Zarolujeme a svážeme potravinářským provázkem.
- 2Roládu vložíme do pekáče vyložený pečícím papírem. Podlijeme vodou a dáme péct na 60 minut. V průběhu případně ještě podlijeme. Z každé paličky česneku seřízneme 1/3. Zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Na posledních 20 minut přidáme do trouby a pečeme společně s masem.
- 3Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Podáváme s pečeným česnekem, posypaným chilli vločkami.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.