Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Celá husa cca 4 kg
  • 250 g vepřového sádla
  • 4 ks jablek
  • 1 balíček celého badyánu
  • 1 balíček celé skořice
  • 100 g sušených brusinek
  • 250 g hrubozrnné mořské soli
  • 500 g karlovarského knedlíku
  • 200 g brusinkového kompotu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Husu vložíme do pekáče a zasypeme solí. Přikryjeme alobalem a necháme v lednici marinovat alespoň 1 den.
  • 2
    Poté husu od soli opereme, dovnitř vložíme celá jablka, polovinu množství skořice, polovinu množství badyánu a polovinu sušených brusinek. Polovinu sádla dáme do pekáče, na něj položíme husu a zasypeme zbytkem koření a brusinek. Druhou polovinu sádla poklademe na husu. Přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 110 stupňů (nejlépe horkovzdušný program), na 10 hodin, ideálně přes noc.
  • 3
    Po deseti hodinách zvýšíme teplotu na 150 stupňů a pečme další 2 hodiny. V průběhu husu poléváme či potíráme vypečeným sádlem. Na posledních 30 minut husu odkryjeme a zvýšíme teplotu na 200-220 stupňů, aby byla kůže dokřupava propečená.
  • 4
    Husu podáváme s karlovarským knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY