Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • cca 0,9 kg vepřové pečeně
  • 150 ml černého piva
  • 1 červená cibule
  • 200 g mrkve
  • 200 g cukrového hrášku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • Hrst hladkolisté petržele
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Brambory
  • Pečivo

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů - spodní a horní ohřev. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. V malém kastrolu rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme cukr a společně cca 2 minuty zkaramelizujeme. Přilijeme pivo, přidáme celé snítky rozmarýnu a tekutinu necháme 5 minut redukovat.
  • 2Na dno zapékací mísy rozprostřeme nakrájenou mrkev s cukrovým hráškem. Maso osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a zalijeme pivní zálivkou. Maso přikryjeme poklicí, nebo alobalem a dáme péct na 1,5 hodiny. V průběhu maso alespoň dvakrát polijeme vypečenou šťávou. Po 1,5 hodině zvýšíme troubu na 200 stupňů. Do výpeku vmícháme nasekanou petržel a odkryté pečeme dalších 30 minut.
  • 3Po upečení necháme maso 10 minut odpočívat. Nakrájíme, každý plátek masa ještě osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí vařené či šťouchané brambory, nebo čerstvé pečivo.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

PŘÍLOHA