Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g listového těsta
- 2 ks camembertu
- 4 ks hrušek
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce plátků mandlí
- 2 lžíce sušených brusinek
- 1 vejce
- Sůl
- Růžový pepř
- Sezamová semínka
- Citrónový tymián
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těsto rozválíme, nebo koupíme rovnou rozválené. Vejce rozšleháme a osolíme. Těsto celé potřeme rozšlehaným vejcem.
- 2Okraje cca 1 cm po celém obvodu lehce nařízneme nožem. Tyto okraje posypeme sezamovými semínky.
- 3Camembert nakrájím na tenké plátky. Hrušky očistíme a zbavíme jadřince. Také nakrájíme na tenké plátky. Nyní vyskládáme vnitřek těsta střídavě plátky sýru a plátky hrušky. Jakmile bude celá část vyskládaná, pokapeme javorovým sirupem. Posypeme nadrceným růžovým pepřem, brusinkami a plátky mandlí.
- 4Dáme péct vcelku do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 30 - 35 minut. Na posledních pět minut přisypeme na koláč lístky tymiánu. Podáváme nejlépe čerstvé teplé a křupavé, ale výborné je také studené.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.