Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 650 g baby červených brambor
- 300 g hlívy ústřičné
- 2 ks sýru camembert 90 g
- 1x citron
- 3 velké banánové šalotky
- 3 velké stroužky česneku
- Hrst čerstvé hladkolisté petržele
- 0,5 dcl panenského olivového oleje
- 1 lžičky sušeného mletého rozmarýnu
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - nejlépe funkce gril.
- 2Brambory opereme, slupku ponecháme. Malé brambory necháme vcelku, ty větší překrojíme na polovinu. Hlívu očistíme, odstraníme kořenové konce a nakrájíme na menší kusy. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a poté ještě každou část podélně překrojíme.
- 3Do zapékací mísy dáme společně brambory, hlívu, šalotky a 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky.
- 4V misce smícháme olivový olej, šťávu a kůru z celého citronu, 1 stroužek drceného česneku a rozmarýn. Osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme brambory a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekanou petržel, část si necháme k podávání. Brambory s hlívou necháme alespoň hodinu marinovat.
- 5Pečeme nezakryté 50 minut. Po padesáti minutách brambory promícháme a poklademe na plátky nakrájeným camembertem. Společně zapečeme ještě dalších 10 minut. Necháme chvíli vychladnout, počkáme, až sýr zatuhne.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.