Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 650 g baby červených brambor
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 2 ks sýru camembert 90 g
  • 1x citron
  • 3 velké banánové šalotky
  • 3 velké stroužky česneku
  • Hrst čerstvé hladkolisté petržele
  • 0,5 dcl panenského olivového oleje
  • 1 lžičky sušeného mletého rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů - nejlépe funkce gril.
  • 2
    Brambory opereme, slupku ponecháme. Malé brambory necháme vcelku, ty větší překrojíme na polovinu. Hlívu očistíme, odstraníme kořenové konce a nakrájíme na menší kusy. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a poté ještě každou část podélně překrojíme.
  • 3
    Do zapékací mísy dáme společně brambory, hlívu, šalotky a 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky.
  • 4
    V misce smícháme olivový olej, šťávu a kůru z celého citronu, 1 stroužek drceného česneku a rozmarýn. Osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme brambory a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekanou petržel, část si necháme k podávání. Brambory s hlívou necháme alespoň hodinu marinovat.
  • 5
    Pečeme nezakryté 50 minut. Po padesáti minutách brambory promícháme a poklademe na plátky nakrájeným camembertem. Společně zapečeme ještě dalších 10 minut. Necháme chvíli vychladnout, počkáme, až sýr zatuhne.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT