Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 ks pšeničné tortilly v průměru 20 cm
- cca 300 g římského salátu
- Šťáva z 1 malého pomeranče
- 1 hrst čerstvé listové petržele
- 2 stroužky česneku
- 150 g jogurtové majonézy
- 4 plátky bílého toustového chleba
- 3 filety ančovičky
- 2 lžíce másla
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 150 g parmazánu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Majonézu smícháme s rozmačkanou ančovičkou, šťávou z pomeranče, drceným česnekem z jednoho stroužku, 1/3 najemno nastrouhaného parmezánu a polovinou nasekané petržele. Osolíme a opepříme. Dáme vychladit do lednice.
- 2Toustový chléb nakrájíme na menší kousky. Máslo rozpustíme, smícháme s druhou polovinou petržele, přidáme drcený česnek z 1 stroužku, osolíme a opepříme. Toustový chléb vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a zakápneme ochuceným máslem. Dáme péct do předehřáté trouby na ca 15 minut na 180 stupňů. Vzniknou nám křupavé dozlatova upečené krutonky. V průběhu hlídáme a promícháváme.
- 3Římský salát nakrájíme na menší kousky, smícháme s připraveným dresinkem a ½ najemno nastrouhaného parmezánu.
- 4Tortilly ohřejeme v troubě, nebo v mikrovlnce. Pokrademe salát, přidáme křupavé krutony, posypeme na hoblinky nastrouhaným zbytkem parmezánu a zatočíme do wrapu.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.