Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

8 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 ks pšeničné tortilly v průměru 20 cm
  • cca 300 g římského salátu
  • Šťáva z 1 malého pomeranče
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g jogurtové majonézy
  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • 3 filety ančovičky
  • 2 lžíce másla
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 150 g parmazánu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Majonézu smícháme s rozmačkanou ančovičkou, šťávou z pomeranče, drceným česnekem z jednoho stroužku, 1/3 najemno nastrouhaného parmezánu a polovinou nasekané petržele. Osolíme a opepříme. Dáme vychladit do lednice.
  • 2
    Toustový chléb nakrájíme na menší kousky. Máslo rozpustíme, smícháme s druhou polovinou petržele, přidáme drcený česnek z 1 stroužku, osolíme a opepříme. Toustový chléb vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a zakápneme ochuceným máslem. Dáme péct do předehřáté trouby na ca 15 minut na 180 stupňů. Vzniknou nám křupavé dozlatova upečené krutonky. V průběhu hlídáme a promícháváme.
  • 3
    Římský salát nakrájíme na menší kousky, smícháme s připraveným dresinkem a ½ najemno nastrouhaného parmezánu.
  • 4
    Tortilly ohřejeme v troubě, nebo v mikrovlnce. Pokrademe salát, přidáme křupavé krutony, posypeme na hoblinky nastrouhaným zbytkem parmezánu a zatočíme do wrapu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY