Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 mušlí svatéhoJakuba
- 1limetka (šťáva a kůra)
- 1 červená chilli paprička
- 50 g másla
- 6 menších fialových brambor
- Olivový olej
- 1 zralé mango
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 2 hrsti směsi semínek (slunečnicová, dýňová, pražená sója, kešu, piniové oříšky)
- Čerstvě mletý barevný pepř
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a směs semínek. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme odležet v lednici.
- 2Brambory oloupeme a vcelku je vaříme do změknutí. Poté je rozkrojíme na poloviny a na pánvi rozehřejeme olivový olej se lžičkou másla. Brambory restujeme, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Osolíme a opepříme.
- 3Mušle osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme najemno nakrájenou chilli papričku a krátce orestujeme. Přidáme mušle a opékáme z každé strany asi 1,5 minuty, dokud nezískají zlatavou kůrčičku. Osolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou.
- 4Na talíř naaranžujeme restované fialové brambory, na ně položíme mušle a doplníme mangovým salátkem. Přidáme trochu limetové kůry a můžeme podávat.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.