• Zítra, na Svátek práce, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 mušlí svatéhoJakuba
  • 1limetka (šťáva a kůra)
  • 1 červená chilli paprička
  • 50 g másla
  • 6 menších fialových brambor
  • Olivový olej
  • 1 zralé mango
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 hrsti směsi semínek (slunečnicová, dýňová, pražená sója, kešu, piniové oříšky)
  • Čerstvě mletý barevný pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Mango oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nasekanou bazalku, prolisovaný česnek a směs semínek. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Necháme odležet v lednici.
  • 2
    Brambory oloupeme a vcelku je vaříme do změknutí. Poté je rozkrojíme na poloviny a na pánvi rozehřejeme olivový olej se lžičkou másla. Brambory restujeme, dokud nejsou křupavé a zlatavé. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Mušle osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla, přidáme najemno nakrájenou chilli papričku a krátce orestujeme. Přidáme mušle a opékáme z každé strany asi 1,5 minuty, dokud nezískají zlatavou kůrčičku. Osolíme, opepříme a zakápneme limetovou šťávou.
  • 4
    Na talíř naaranžujeme restované fialové brambory, na ně položíme mušle a doplníme mangovým salátkem. Přidáme trochu limetové kůry a můžeme podávat.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY