• Vážení zákazníci, omlouváme se, v současné době nelze zadat k Vašim zákaznickým účtům novou adresu dodání z důvodu výpadku na straně poskytovatele map. Mrzí nás to! Na nápravě usilovně pracujeme. 

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 100 g slaniny vcelku
  • 2 velké šalotky
  • 5 velkých stroužků česneku
  • 50 g plátků mandlí
  • Několik snítek tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Šalotku a česnek oloupeme. Šalotku nakrájíme na půlkolečka, 4 stroužky česneku na plátky a 1 stroužek nadrtíme v lisu na česnek. Fazolky opereme a odkrojíme nevzhledné konce. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a dozlatova orestujeme šalotku. Přidáme plátky česneku a necháme zezlátnout. Dáme stranou.
  • 2Slaninu nakrájíme na kostičky a zprudka dokřupava orestujeme. Na pánev zpátky vrátíme šalotku s česnekem a přidáme fazolky. Osolíme a opepříme.
  • 3Přimícháme med smíchaný s vinným octem, nasekané bylinky a 1 stroužek drceného česneku. Restujeme společně cca 5-7 minut. Fazolky musí zůstat uvnitř křupavé.
  • 4Mezitím si nasucho opražíme mandlové plátky. Ať budou fazolky hotové, vmícháme je k fazolkám a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT