4 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- 1 svazek zeleného chřestu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
SUROVINY NA MARINÁDU
- šťáva z poloviny citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí maso nakrájíme na stejně velké kousky o velikosti přibližně 3 centimetry a osolíme je.
- 2Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso.
- 3U chřestu odkrojíme tvrdé konce. ⅓ svazku nakrájíme také na 3 centimetrové kousky. Zbytek chřestu ponecháme v celku.
- 4Na marinádu smícháme všechny suroviny ve větší míse. Přidáme maso a necháme 2 hod odležet v lednici.
- 5Na špízovou jehlu napichujeme střídavě maso, papriku a chřest. Špízy naskládáme na plech a podlijeme vodou (cca 2 dcl). Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme plech se špízy a pečeme 20 minut.
- 6Následně přidáme zbytek chřestu, pokapeme olejem a pečeme dalších 10 minut.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!