Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 300-400 g kuřecího masa
- 3 lžíce Teriyaki omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- 1/2 lžičky škrobu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sezamová semínka
- Výhonky hrášku
- 300 g rýže
Nakládané červené zelí
- 2 cibule nakrájené na proužky
- 50 ml jablečného octa
- 15 g třtinového cukru
- 0,5 lžičky hořčičného semínka
- 5 ks celého nového koření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejdříve si připravíme nakládané zelí. Do horké vody přisypeme cukr a sůl a necháme rozpustit. Přidáme ocet a koření. Odstavíme z ohně. Zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme jej do sklenice. Lehkým tlakem zelí zamačkáme a zalijeme vlažným nálevem. Necháme 30 minut odstát než začneme podávat.
- 2Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Na pánev nalijeme lžíci oleje a maso orestujeme.
- 3V misce smícháme teriyaki a sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a škrob. Jakmile je maso propečené, přidáme vzniklou tekutinu a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané sezamem, s rýží, nakládaným červeným zelím a výhonky hrášku.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!