Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

2 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 300-400 g kuřecího masa
  • 3 lžíce Teriyaki omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • pomerančová šťáva z 1 pomeranče
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sezamová semínka
  • Výhonky hrášku
  • 300 g rýže

Nakládané červené zelí

  • 2 cibule nakrájené na proužky
  • 50 ml jablečného octa
  • 15 g třtinového cukru
  • 0,5 lžičky hořčičného semínka
  • 5 ks celého nového koření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Nejdříve si připravíme nakládané zelí. Do horké vody přisypeme cukr a sůl a necháme rozpustit. Přidáme ocet a koření. Odstavíme z ohně. Zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme jej do sklenice. Lehkým tlakem zelí zamačkáme a zalijeme vlažným nálevem. Necháme 30 minut odstát než začneme podávat.
  • 2
    Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Na pánev nalijeme lžíci oleje a maso orestujeme.
  • 3
    V misce smícháme teriyaki a sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a škrob. Jakmile je maso propečené, přidáme vzniklou tekutinu a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané sezamem, s rýží, nakládaným červeným zelím a výhonky hrášku.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

Ingredience

Nakládané červené zelí