• Dear customers, we are sorry. Currently our WhatsApp is unavailable and we are working hard to fix it. You can contact us as standard on all other communication platforms.
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTOVINY

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g semolinové mouky
  • 2 vejce
  • 1-2 lžíce olivového oleje

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 150 g ricotty
  • 100 g uzený losos
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 žloutek
  • Sůl
  • Mletý pepř

SUROVINY NA PŘÍLOHU

  • 300 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 g ricotty
  • Čerstvá pažitka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Na vál nasypeme obě mouky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce a přidáme olej. Vidličkou nejdříve prošleháme vejce s trochou mouky a následně začneme těsto zpracovávat rukama. Hněteme, dokud se těsto nespojí. Těsto má tužší konzistenci. Vytvoříme kouli, zabalíme do potravinové fólie a dáme nejméně na 30 minut do lednice.
  • 2Mezitím si připravíme náplň. Uzeného lososa nasekáme najemno a smícháme s ricottou, žloutkem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a mletým pepřem.
  • 3Připravíme také dušený špenát. Listy špenátu opereme a podusíme na pánvi. Přidáme ricottu, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  • 4Těsto rozdělíme na 2 kusy. Každý rozválíme válečkem na co nejtenčí plát o šířce 15-16 cm. Během vyvalování podsypáváme další moukou co nejméně.
  • 5V případě použití strojku na těstoviny na něm nastavíme nejširší rozestup. Těsto projedeme na strojku 2x, snížíme rozestup o jeden stupeň a opět těsto 2x projedeme. Nyní těsto přeložíme jedním koncem do dvou třetin a druhým koncem překryjeme.
  • 6Celý proces se strojkem opakujeme: 2x na první stupeň a jednou na druhý stupeň. Poté dále snižujeme až k sedmému stupni. Na mém strojku je celkem 8 stupňů.
  • 7Vyválený plát položíme na lehce poprášený vál moukou a cca 0,5 cm od kraje naneseme kopečky s náplní s dostatečným rozestupem. Kolem náplně pomažeme plát rozšlehaným bílkem. Kopečky s náplní překryjeme druhou polovinou těsta a mezi kopečky přitiskneme těsto k sobě. Snažíme se, aby u náplně nevznikl prázdný prostor. Pomocí radélka nebo nože rozdělíme těsto na jednotlivé kusy. Kraje přimáčkneme, aby se při vaření nerozevřely.
  • 8Do širokého hrnce dáme vařit přibližně 4 l vody. Přidáme 2 lžičky soli a přivedeme k varu.
  • 9Jakmile voda na těstoviny zavře, těstoviny vložíme do vody, oheň stáhneme, aby lehce probublávala. Jednotlivé kusy postupně vkládáme do vody, dáváme jen tolik kusů, aby měl každý dostatek místa a neslepily se při vaření. Vaříme je 8 minut.
  • 10Podáváme na dušeném špenátu s ricottou posypané pažitkou a citronovou kůrou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA TĚSTOVINY

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA PŘÍLOHU