Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g kuřecího stehenního masa
- 1 cibule
- 100 g krájených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička kukuřičného škrobu
SUROVINY NA KREOLSKÉ KOŘENÍ
- 2 lžičky mletá červená paprika
- 1 lžičky sušeného česneku
- 1 lžičky oregana
- 1 lžičky bazalky
- 0,5 lžičky tymiánu
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky mletého kajenského pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Suroviny na koření smícháme v menší misce a dáme stranou.
- 2Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a posypeme připravenou směsí koření.
- 3Na pánev nalijeme olej, rozehřejeme a začneme restovat cibuli do sklovata. Poté přidáme papriky a 2 minuty dále restujeme. Zeleninu z pánve přendáme na talíř a začneme restovat maso. Pokud je potřeba, přidáme trošku oleje.
- 4Jakmile je maso propečené, přidáme rajčata, prohřejeme a přidáme 300 ml vody smíchané s 1 lžičkou škrobu. Vaříme několik minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Poté přidáme odloženou zeleninu. Pokud je třeba, přidáme cukr a dochutíme solí. Promícháme a můžeme podávat společně s vařenou rýží nebo těstovinami.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!