Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžičky koření Garam Masala
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic harissa pasty
- 450 ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- rýže na podávání (volitelné)
- kuskus na podávání (volitelné)
- 150 g jogurtu řeckého typu
POSTUP
- 1Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části v oblasti kloubu. Osolíme a posypeme ze všech stran kořením.
- 2Zeleninu očistíme, papriku zbavíme semínek. Cibuli nakrájíme na osminky, mrkev na centimetrové kousky, papriku na větší kousky a česnek na plátky.
- 3Na dně hrnce na tajine nebo tlustostěnné pánve rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso ze všech stran. Dáme stranou a orestujeme zeleninu. Poté přidáme další koření a minutu ještě restujeme. Přidáme harissa pastu, vývar, krájená rajčata a osolíme. Promícháme a do pánve vrátíme maso. Přikryjeme a na nízkém plameni vaříme jednu hodinu. Před koncem přidáme cizrnu. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a sekanou petrželkou.
- 4Podáváme s vařenou rýží nebo kuskusem a řeckým jogurtem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!
