Přeskočit navigaci

4 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžičky koření Garam Masala
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžic harissa pasty
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • rýže na podávání (volitelné)
  • kuskus na podávání (volitelné)
  • 150 g jogurtu řeckého typu

POSTUP

  • 1
    Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části v oblasti kloubu. Osolíme a posypeme ze všech stran kořením.
  • 2
    Zeleninu očistíme, papriku zbavíme semínek. Cibuli nakrájíme na osminky, mrkev na centimetrové kousky, papriku na větší kousky a česnek na plátky.
  • 3
    Na dně hrnce na tajine nebo tlustostěnné pánve rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso ze všech stran. Dáme stranou a orestujeme zeleninu. Poté přidáme další koření a minutu ještě restujeme. Přidáme harissa pastu, vývar, krájená rajčata a osolíme. Promícháme a do pánve vrátíme maso. Přikryjeme a na nízkém plameni vaříme jednu hodinu. Před koncem přidáme cizrnu. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a sekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme s vařenou rýží nebo kuskusem a řeckým jogurtem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY