Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500-600 g krůtího mletého masa
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu
- 2 lžíce ajvaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžička soli
- Špetka mletého černého pepře
- Mleté chilli dle chuti
- 1 lžička sušené majoránky
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- Rýže
- Zakysaná smetana
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku a mrkev na menší kousky.
- 2Na pánev nalijeme olej, rozpálíme a opékáme cibuli do sklovata. Přidáme mrkev a papriku a dál opékáme ještě několik minut, než se na zelenině nezačnou objevovat opečená místa. Potom přidáme maso, osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a důkladně mícháme a snažíme se maso vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky. Jakmile není vidět v pánvi žádné syrové maso, přidáme rajčatový protlak a vývar a na mírném plameni dusíme 15 minut. Vařené fazole propláchneme a přidáme do pánve, chvíli prohřejeme. Dochutíme chilli a majoránkou.
- 3Podáváme s vařenou rýží a zakysanou smetanou.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!