Přeskočit navigaci

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kuřecích stehenních řízků.
  • 600 - 800 g brambor
  • Olivový olej
  • Petrželová nať
  • ½ lžičky soli
  • 1 červená cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 3 lžíce červeného octa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli rozkrojíme a oloupeme. Chilli i červenou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka a nakrájíme na menší kusy. Rajče nakrájíme na čtvrtiny. Vše vložíme do stolního mixéru, přidáme sušený česnek, ocet a osolíme. Vše rozmixujeme do hladké konzistence.
  • 2
    Kuřecí maso očistíme a lehce osolíme. Vložíme do mísy a zalijeme ½ marinády. Přikryjeme, a necháme 30 minut odležet v lednici. Druhou polovinu marinády dáme stranou a použijeme ji k servírování jako dip.
  • 3
    Brambory omyjeme, vložíme do kastrolu, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozpůlíme a pokapeme olejem.
  • 4
    Rozpálíme gril. Kuřecí maso vyjmeme z marinády. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran, celkem asi 10 - 15 minut, podle tloušťky masa. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
  • 5
    Brambory položíme řeznou stranou dolů na gril a grilujeme, dokud nezískají zlatavou kůrku. Hotové maso i brambory servírujeme společně s dipem, případně dozdobíme petrželkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY