Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kuřecích stehenních řízků.
- 600 - 800 g brambor
- Olivový olej
- Petrželová nať
- ½ lžičky soli
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 3 lžíce červeného octa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli rozkrojíme a oloupeme. Chilli i červenou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka a nakrájíme na menší kusy. Rajče nakrájíme na čtvrtiny. Vše vložíme do stolního mixéru, přidáme sušený česnek, ocet a osolíme. Vše rozmixujeme do hladké konzistence.
- 2Kuřecí maso očistíme a lehce osolíme. Vložíme do mísy a zalijeme ½ marinády. Přikryjeme, a necháme 30 minut odležet v lednici. Druhou polovinu marinády dáme stranou a použijeme ji k servírování jako dip.
- 3Brambory omyjeme, vložíme do kastrolu, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozpůlíme a pokapeme olejem.
- 4Rozpálíme gril. Kuřecí maso vyjmeme z marinády. Vložíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran, celkem asi 10 - 15 minut, podle tloušťky masa. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou.
- 5Brambory položíme řeznou stranou dolů na gril a grilujeme, dokud nezískají zlatavou kůrku. Hotové maso i brambory servírujeme společně s dipem, případně dozdobíme petrželkou.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!