Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 2 mrkve
  • 1 malá cuketa
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 550 ml kuřecího vývaru
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvý koriandr

NA MARINÁDU

  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce srirachy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 kávová lžička soli

POSTUP

  • 1
    Na marinádu smícháme olej, obě omáčky, srirachu, třtinový cukr a sůl.
  • 2
    Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na nudličky a vložíme do marinády. Přikryjeme potravinovou folií a uložíme do lednice. Necháme odležet 2 hodiny, minimálně 30 minut
  • 3
    Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme - cibuli na osminy, papriku na proužky, mrkev na plátky (nakrájíme kolmo), cuketu na kostky, zázvor nadrobno.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a 5 - 7 minut restujeme. Dáme stranou, přidáme opět trochu oleje a zprudka restujeme maso. Maso opékáme postupně, toto množství opečeme na 3x. Jakmile maso začne zespodu bělat, otočíme ho a opečeme z druhé strany. Z každé strany to trvá přibližně minutu.
  • 5
    Jakmile jsou všechny kousky masa orestované, přidáme do pánve vývar a škrob, který smícháme s trochou vody a necháme zhoustnout. Dochutíme balzamikovým octem, cukrem, sójovou omáčkou a pepřem. Do pánve vložíme zpět maso i zeleninu. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
  • 6
    Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

NA MARINÁDU