Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g krůtích prsou
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 mrkve
- 1 malá cuketa
- 2 cm zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 550 ml kuřecího vývaru
- 20 g kukuřičného škrobu
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý koriandr
NA MARINÁDU
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce srirachy
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 kávová lžička soli
POSTUP
- 1Na marinádu smícháme olej, obě omáčky, srirachu, třtinový cukr a sůl.
- 2Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na nudličky a vložíme do marinády. Přikryjeme potravinovou folií a uložíme do lednice. Necháme odležet 2 hodiny, minimálně 30 minut
- 3Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme - cibuli na osminy, papriku na proužky, mrkev na plátky (nakrájíme kolmo), cuketu na kostky, zázvor nadrobno.
- 4Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a 5 - 7 minut restujeme. Dáme stranou, přidáme opět trochu oleje a zprudka restujeme maso. Maso opékáme postupně, toto množství opečeme na 3x. Jakmile maso začne zespodu bělat, otočíme ho a opečeme z druhé strany. Z každé strany to trvá přibližně minutu.
- 5Jakmile jsou všechny kousky masa orestované, přidáme do pánve vývar a škrob, který smícháme s trochou vody a necháme zhoustnout. Dochutíme balzamikovým octem, cukrem, sójovou omáčkou a pepřem. Do pánve vložíme zpět maso i zeleninu. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
- 6Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!
