Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g másla (rozpuštěného)
  • 250 g smetany
  • 120 ml mléka
  • 5 vajec
  • 100 g sýru Gruyere
  • 12 stonků bílého chřestu
  • Sůl
  • Pepř
  • Cherry rajčata (dle chuti)

SUROVINY NA FILO TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vody
  • Špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Pro základní recept na filo pečivo smíchejte mouku se solí a olejem. Přidejte vodu a vypracujte těsto. Těsto hněteme alespoň 15 minut, aby bylo pěkně měkké. (kuchyňský robot).
  • 2Z těsta vytvarujte kouli a potřete olejem, přikryjte a nechte cca 30 minut odpočívat.
  • 3Těsto si rozdělte na 4 stejně velké kuličky. Kuchyňskou linku poprašte moukou a kuličky těsta na ní rozválejte co nejtenčí.

POSTUP NA KOLÁČ

  • 1Pekáč vyložte pečicím papírem (tento krok je volitelný, ale usnadní se tím vyndání koláče po upečení). Umístěte 2-3 pláty těsta filo v úhlopříčkách, aby zakryly pekáč (nepravidelné čáry jsou jemné, těsto bude zakryté). Tuto vrstvu filo těsta potřeme rozpuštěným máslem. Opakujte s vrstvami těsta filo a másla, dokud nespotřebujete všechny pláty.
  • 2Vyšlehejte smetanu, mléko, vejce, sýr, sůl a pepř. Směs nalijte do formy vyložené těstem filo. Opatrně vložte chřestové stonky. Opatrně přehněte všechny zvláštní špičaté konce těsta filo, které vyčnívají, a potřete okraj kůrky po celém obvodu máslem. Na koláč přidejte nakrájená cherry rajčata.
  • 3Pečte při 350 stupních po dobu 45 až 50 minut, nebo dokud těsto nebudou zlatohnědé a nafouklé. Poté necháme 10 minut vychladnout.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA FILO TĚSTO

JEŠTĚ POTŘEBUJETE