Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 tence nakrájené steaky
- 3 velké cibule (nakrájené na tenké plátky)
- Brambory
- 4 stroužky česneku
- 4 vejce velikosti M
- Rostlinný olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve velkém hrnci přiveďte rostlinný olej na 180 °C a předehřejte troubu na 90 °C. Oloupejte a nakrájejte brambory na hranolky a počkejte, až se olej zahřeje.
- 2Smažte hranolky v rozpáleném rostlinném oleji dozlatova. Poté nechte okapat na plechu vyloženém papírovými utěrkami, dochuťte solí a dejte do trouby vyhřát.
- 3Přebytečný rostlinný olej opatrně nalijte do samostatné nádoby a nechte v pánvi asi 3 polévkové lžíce, nebo použijte novou pánev.
- 4Na rostlinném oleji orestujte cibuli do měkka a zlatavě hnědé, asi 10 minut. Vyjměte cibuli a vložte do mělké pánve nebo kastrolu a dejte do trouby.
- 5Česnek nasekejte nadrobno. Jednu stranu steaků osolte, opepřete a posypte polovinou nasekaného česneku. Rozklepejte steaky kladivem na maso, pak je otočte a opakujte na druhé straně se zbývajícím česnekem.
- 6Steaky opékejte na vysoké teplotě, jednou otočte, dokud nezhnědnou z obou stran a nepropečou do požadované propečenosti. Na cibuli položte steaky a vraťte do trouby.
- 7Na pánev přidejte trochu oleje a orestujte vejce slunečnou stranou nahoru. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- 8Během vaření vajec vyjměte brambory, steak a cibuli z trouby.
