Přeskočit navigaci

3 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 předvařená chobotnice (0,75 kg)
  • 3 středně velké brambory
  • Mořská sůl
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Paprika podle chuti

POSTUP

  • 1
    Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a přidejte trochu soli. Vařte, dokud nejsou měkké, ale stále drží tvar, asi 20 minut.
  • 2
    Otevřete balení s chobotnicí. Pokud je chobotnice na pokojové teplotě, můžete ji přímo nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Pokud je chobotnice studená, můžete ji nejprve trochu zahřát v páře nebo dát na chvíli na gril.
  • 3
    Brambory odklopte a dejte na servírovací talíř.
  • 4
    Na brambory položte plátky chobotnice.
  • 5
    Vše pokapejte extra panenským olivovým olejem, posypte hrubozrnnou mořskou solí a paprikou podle chuti.
Rohlík vaří

SUROVINY