Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 - 600 g hovězího masa - ořech
- 1 menší cibule
- 2 mrkve
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- 2 stonky zelené cibulky
- 10 g kukuřičného škrobu
- kimchi jako příloha
NA MARINÁDU
- ½ jablka
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 cm zázvoru
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 4 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rýžového octa
POSTUP
- 1Jablko oloupeme a zbavíme jadřince. Nakrájíme na kousky. Česnek, šalotku a zázvor oloupeme. Vše společně se sójovou omáčkou, cukrem, octem a pepřem vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka.
- 2Maso nakrájíme na 3-4 mm tenké proužky. Osolíme jej a vložíme do marinády. Necháme odpočinout v lednici přes noc, minimálně 1 hodinu.
- 3Cibuli nakrájíme na osminy, mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánev nalijeme trochu oleje, a mrkev s cibulí opékáme asi 2 minuty.
- 4Poté z pánve vyndáme a restujeme maso. Restujeme jej postupně na několik částí, aby se maso nezačalo dusit. Maso opékáme minutu z každé strany. Když je potřeba nápek z marinády seškrábneme z pánve a přidáme znovu trošku oleje. Když je všechno maso hotové, nápek z pánve neodstraňujeme, přilijeme 200 ml vody. Zahřejeme a přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný s troškou vody. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme do ní maso, restovanou zeleninu a nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí a mletým pepřem, už nevaříme.
- 5Podáváme s vařenou rýží a kimchi. Dozdobíme sezamovými semínky.
