Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 - 600 g hovězího masa - ořech
  • 1 menší cibule
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 stonky zelené cibulky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • kimchi jako příloha

NA MARINÁDU

  • ½ jablka
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm zázvoru
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 4 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rýžového octa

POSTUP

  • 1
    Jablko oloupeme a zbavíme jadřince. Nakrájíme na kousky. Česnek, šalotku a zázvor oloupeme. Vše společně se sójovou omáčkou, cukrem, octem a pepřem vložíme do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Maso nakrájíme na 3-4 mm tenké proužky. Osolíme jej a vložíme do marinády. Necháme odpočinout v lednici přes noc, minimálně 1 hodinu.
  • 3
    Cibuli nakrájíme na osminy, mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Na pánev nalijeme trochu oleje, a mrkev s cibulí opékáme asi 2 minuty.
  • 4
    Poté z pánve vyndáme a restujeme maso. Restujeme jej postupně na několik částí, aby se maso nezačalo dusit. Maso opékáme minutu z každé strany. Když je potřeba nápek z marinády seškrábneme z pánve a přidáme znovu trošku oleje. Když je všechno maso hotové, nápek z pánve neodstraňujeme, přilijeme 200 ml vody. Zahřejeme a přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný s troškou vody. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme do ní maso, restovanou zeleninu a nakrájenou jarní cibulku. Dochutíme solí a mletým pepřem, už nevaříme.
  • 5
    Podáváme s vařenou rýží a kimchi. Dozdobíme sezamovými semínky.
Rohlík vaří

SUROVINY

NA MARINÁDU