Suroviny

  • 1 pstruh o váze 450 g
  • sůl
  • pepř
  • 1 kávová lžička kmínu
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g přepuštěného másla
  • 20 g másla
  • 2 větší lístky šalvěje

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rybě nůžkami ostříháme ploutve. Omyjeme ji pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Osolíme ji a opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran i zevnitř. Poté ji obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepneme. Dovnitř ryby vložíme šalvěj a rybu posypeme kmínem.
  • 3
    Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, položíme na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečeme dozlatova.
  • 4
    Takto připravenou rybu poklademe čerstvým máslem, položíme na pečící papír, dáme ho na plech a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 5 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

1 pstruh o váze 450 g

sůl

Tip na přílohu