Pstruh po mlynářsku

Pstruh po mlynářsku

1 porce

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rybě nůžkami ostříháme ploutve. Omyjeme ji pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Osolíme ji a opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran i zevnitř. Poté ji obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepneme. Dovnitř ryby vložíme šalvěj a rybu posypeme kmínem.
  • 3
    Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, položíme na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečeme dozlatova.
  • 4
    Takto připravenou rybu poklademe čerstvým máslem, položíme na pečící papír, dáme ho na plech a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 5 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

Pstruh — 1 kus

Hladká mouka — 60 g

Příloha

Pravděpodobně máte doma