SUROVINY

  • 1 pstruh o váze 450 g
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g přepuštěného másla
  • 20 g másla
  • 2 větší lístky šalvěje
  • 1 kávová lžička kmínu
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rybě nůžkami ostříháme ploutve. Omyjeme ji pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme. Osolíme ji a opepříme čerstvě mletým pepřem ze všech stran i zevnitř. Poté ji obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku sklepneme. Dovnitř ryby vložíme šalvěj a rybu posypeme kmínem.
  • 3
    Na nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, položíme na ni rybu a během 2 minut ji z každé strany opečeme dozlatova.
  • 4
    Takto připravenou rybu poklademe čerstvým máslem, položíme na pečící papír, dáme ho na plech a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 5 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 3
  • Brambory typ A, B, C
    Brambory typ A, B, C
  • Rýže
    Rýže
  • Chléb
    Chléb