Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PTÁČKA

  • 4 plátky z hovězí kýty po 150 g
  • 80 g gothajského salámu vcelku nebo kvalitního párku
  • 100 g špeku
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 2 nakládané okurky a 100 ml láku z okurek
  • 500 g oloupané cibule
  • 5 lžic plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sádla
  • 20 g hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský provázek

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP NA PTÁČKA

  • 1Ze špeku odřízneme 4 špalíčky o rozměru 1×1×5 cm a zbytek nakrájíme na kostky o hraně 3 mm. Gothaj nebo párek rozkrojíme podélně na 4 kusy. Vejce oloupeme a rozřízneme napůl. Okurky rozřízneme podélně napůl. Jednu cibuli rozřízneme napůl a jednu polovinu nakrájíme na čtvrtiny. Zbytek cibule nakrájíme nahrubo.
  • 2Plátky masa naklepeme paličkou a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Každý plátek z jedné strany potřeme 1 lžící hořčice. Na tuto stranu položíme špalíček špeku, špalíček gothaje nebo párku, polovinu vejce, polovinu okurky a čtvrtku cibule. Důkladně zabalíme, utáhneme a převážeme kuchyňským provázkem.
  • 3V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a připravené maso na něm opečeme ze všech stran dohněda. Vyndáme na talíř a do výpeku přidáme cibuli a špek. Oheň stáhneme pod polovinu a cibuli za častého míchání orestujeme dohněda.
  • 4Přidáme mouku a mícháme 1 minutu. Přidáme zbylou hořčici a zamícháme. Přidáme lák z okurek a zamícháme. Zalijeme vývarem a promícháme. Vrátíme do kastrolu maso, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme 1,5 hodiny nebo doměkka.
  • 5Hotové ptáčky vyndáme, odstraníme z nich provázek a přendáme je do mísy. Šťávu dochutíme solí a pepřem a přecedíme ji přes cedník na ptáčky.
     
     
     
     
     

TIP

Omáčku nemusíte cedit. Můžete jí ponechat přírodní texturu. Také ji můžete rozmixovat tyčovým mixérem najemno a přecedit přes jemné síto. Můžete ji i zjemnit trochou smetany. Maso naklepejte přes mikrotenový nebo jiný plastový sáček, tímto způsobem maso nepotrháte. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží.

Nákup surovin

Novinka
  • 1Všechny suroviny na jednom místě.
  • 2Napočítané množství produktů do receptu.
  • 3Jedním kliknutím vše přidáte do košíku.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef