SUROVINY

  • 200 g kuřecích prsou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • šťáva z 1/4 citronu
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • 6 špejlí

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

POSTUP

  • 1
    Maso podélně nakrájíme na 6 proužků. Osolíme je a napíchneme na špejle.
  • 2
    Do olivového oleje přidáme prolisovaný česnek, špetku soli, rozmarýn a citronovou šťávu.
  • 3
    Směsí potřeme kuřecí špízy, položíme je na rozpálený gril a grilujeme z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

TIP

Podávejte s dipy, tzatziki, omáčkami dle chuti nebo zeleným salátem smíchaným s cherry rajčátky a zakápnutým olivovým olejem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM