Suroviny

  • 380 g kuřecích stehenních řízků
  • 70 g slaniny nakrájené na plátky
  • 4 kukuřičné tortilly Ø 21 cm
  • 4 plátky sýra čedar nebo gouda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g rajčat
  • 100 g červené papriky
  • 4 lžíce lístků koriandru
  • 4 papričky jalapeño
  • sůl

K podávání

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce guacamole

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Postup

  • 1
    Maso osolíme z obou stran, položíme na rozpálený gril a ogrilujeme z obou stran doměkka. Hotové maso položíme na prkénko a necháme 3 minuty odpočinout. Poté ho nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 2
    Rajčata nakrájíme na plátky. Papričky jalapeño nakrájíme na tenká kolečka. Papriku očistíme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Slaninu ogrilujeme na rozpáleném grilu dozlatova.
  • 3
    Na polovinu každé tortilly položíme část rajčat, na ně část nakrájeného masa, papriky, koriandr a 1 lžíci guacamole. Na ně dle chuti přidáme papričku jalapeño. Přidáme část slaniny a 1 plátek sýra a každou tortillu přehneme napůl.
  • 4
    Takto připravené tortilly položíme na rozpálený gril, přiklopíme a grilujeme 2 minuty.
  • 5
    Podáváme se zakysanou smetanou a guacamole.
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

K podávání

 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM